LAATSTE NIEUWS

zondag-open

Vanaf zondag 2 oktober weer iedere zondag open

In de maanden oktober tot en met maart is de Speelotheek iedere zondagmiddag geopend van 13.00 tot 15.00 uur.

Zondag is bij uitstek dé dag om een uitstapje naar de Speelotheek te maken. Op zondag heeft u alle tijd om samen met de kinderen speelgoed uit te kiezen en drie weken te lenen. Als u ook lid bent van de Bibliotheek kunt u  bij hen boeken uitkiezen die eveneens drie weken worden uitgeleend. Twee vliegen in één klap, en leuk om er een terugkerend uitje van te maken. Eerder terugkomen dan na drie weken is natuurlijk ook altijd toegestaan.

Tot gauw ziens Bij Tante Leen!

De eerste zondagsopening van de Bibliotheek wordt muzikaal ingeluid door het Charles Dickens Orkest van Muziekvereniging Laurentius.

Warm Weekend van Voorschoten

Jaarlijks, in het tweede weekend van september, wordt Het Weekend van Voorschoten gehouden. Op zaterdag 10 september jl. was de traditionele  Vrijwilligersmarkt. Deze dag hebben zich maar liefst twee nieuwe vrijwilligers aangemeld.

Er komt een hoop bij kijken voor het speelgoed in onze Speelotheek gereed is voor uitlening. Tijdens de openingstijden kunt u bij onze vrijwilligers terecht voor het lenen van ons uitgebreide aanbod.  Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons gezellige team zouden kunnen versterken. Of misschien vindt u het wel leuk om de Speelotheek onder de aandacht te brengen in de media, op de Vrijwilligersmarkt of op koffieochtenden in Peuterspeelzalen. Lees meer over het werken als vrijwilliger onder het kopje team vrijwilligers en wie weet kunnen wij u ook begroeten als een nieuwe vrijwilliger.

Op de pagina Nieuws/Activiteiten vindt u een foto-impressie van de Vrijwilligersmarkt.

vrijwilligersmarkt

Buitenspeelmiddag weer succes

buitenspeelmiddag-2016

De buitenspeelmiddag van woensdag 8 juni jl. was weer een groot succes, zowel qua weer als qua aantal kinderen. Zo’n 70 kinderen hebben met hun (groot)ouders en begeleiders een fantastische middag beleefd. Al het beschikbare buitenspeelgoed van de speelotheek was op het binnenplein van de bibliotheek uitgestald om mee te spelen. Ook was er een springkussen aanwezig waarop de kinderen hun tomeloze energie konden uitleven. Bovendien was er een gratis ijsje, limonade en een koekje.

Meer foto’s van de buitenspeelmiddag vind u op de pagina Nieuws en activiteiten.

 

Nieuw

f1314f1283g1311g1302g1316

 

Meer weten over het nieuwe speelgoed; lees onder het SPEELGOED MENU,   NIEUW IN DE UITLEEN.

Facebook-pagina Speelotheek

Vind ons leuk op Facebook