LAATSTE NIEUWS

Feest op 2 februari

 

In september bestaat de Speelotheek 20 jaar. Binnenkort is het 02-02-2020 en dat is natuurlijk een prachtige datum om daar alvast bij stil te staan. Daarom vieren we op zondag 2 februari alvast een klein feestje. Op die zondag presenteren wij u alle vernieuwingen die wij de afgelopen maanden hebben doorgevoerd zoals ons nieuwe betaalsysteem, de nieuwe dozen en ons nieuwe speelgoed. U bent van harte uitgenodigd. Wij trakteren die middag op taart (op=op) en limonade, er is een knutselactiviteit en als u minstens 2 artikelen leent, leent u het goedkoopste artikel gratis!

De vernieuwingen in de speelotheek zijn mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het fonds “NUT van Voorschoten”. Het Nut van Voorschoten ondersteunt doelen op maatschappelijk en cultureel gebied die bijdragen aan de sociale cohesie van Voorschoten. Meer over het NUT van Voorschoten vindt u op www.nutvoorschoten.nl.  Wij willen het Nut van Voorschoten heel hartelijk bedanken.

De speelotheek gaat op zondag 2 februari een kwartier later open (om 13:15 uur). Het nieuwe speelgoed kan vanaf 14:45 uur geleend worden, zodat alle bezoekers de kans hebben het nieuwe speelgoed op zondag te bekijken. Wel kan het speelgoed die zondag vanaf 13:15 uur al gereserveerd worden (de reserveringskosten zijn 50 cent). 

 

We zoeken vrijwilligers!

De Speelotheek Bij Tante Leen wordt volledig gerund door vrijwilligers die tijdens de openingstijden met veel plezier zorg dragen voor de inname en uitleen van het speelgoed.

Wij zijn  op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die het liefst 2x per maand 2,5 uur  beschikbaar zijn om te helpen in de uitleen. 

 Ook voor de zondagopening in de maanden oktober t/m maart zouden we graag een paar helpende handen hebben. Hoe meer mensen willen rouleren, hoe minder vaak u op zondag aan de beurt bent.

De werkzaamheden als vrijwilliger zijn het controleren van het speelgoed dat teruggebracht wordt en het uitlenen van speelgoed. De inname en uitleen wordt verwerkt in de computer. We zoeken mensen die geïnteresseerd zijn in speelgoed en het leuk vinden om (groot)ouders en kinderen te adviseren bij het kiezen van geschikt speelgoed.

Voordeel voor u als lid is, dat u als vrijwilliger geen contributie betaald en gratis speelgoed kunt lenen.

Heeft u interesse of vragen, dan kunt u contact opnemen via: info@bijtantleen.nl of binnenlopen bij de Speelotheek tijdens openingstijden.

Zonder vrijwilligers kan de Speelotheek niet bestaan, dus we zien jullie reacties graag tegemoet!

Bekijk onze vrijwilligerspagina en kijk waar u ons bij zou kunnen helpen.

Openingstijden Speelotheek Bij Tante Leen:

Dinsdag: 19:00 – 19:45 uur

Woensdag: 14:00-16:00 uur

Vrijdag: 10:00-11:30 uur

Zondag: 13:00 – 15:00 uur (Oktober t/m Maart)

Nieuw telefoonnummer

sinds vrijdag 11 oktober zijn we alleen nog bereikbaar op ons nieuwe telefoonnummer:

06-51405175

Het oude nummer is niet meer in gebruik.

Facebook

Volgt u de Speelotheek ook al op Facebook? Zo mist u nooit meer het laatste nieuws of andere leuke weetjes.

https://www.facebook.com/speelotheekbijtanteleen/

Nieuw in de uitleen

Regelmatig wordt er nieuw speelgoed in de uitleen gebracht.  Je kunt een lijst met de items vinden op onze website onder Nieuw in de Uitleen.

Natuurlijk kun je ook onze vrijwilligers vragen naar al dat leuke nieuwe materiaal.

Er is speelgoed voor kinderen van 0 tot 12 jaar in de uitleen:

nieuwsgierig geworden?

lees meer in de Nieuw in de uitleen

Ook lid worden?

U kunt alle informatie over lid worden van de speelotheek  als u hier klikt

Vind ons leuk op Facebook

Volg ons op Twitter