NIEUWS / ACTIVITEITEN

Weekend van Voorschoten

Op zaterdag 9 september was de traditionele  Vrijwilligersmarkt tijdens het Weekend van Voorschoten.  Diverse mensen hebben zich laten informeren naar wat zij als vrijwilligers voor ons zouden kunnen betekenen.

De kinderen vermaakten zich natuurlijk met de Mega Vier op een rij en bewonderden het speelgoed dat paste bij het thema Boeren, Burgers en Buitenlui. Onze vrijwilligster Sandra heeft heel wat snoetjes mooi geschminkt.

Heeft u de kraam gemist en overweegt u om vrijwilligerswerk te gaan doen? Wij zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die ons tijdens de zondagsopening willen helpen in de uitleen. Wij zijn van oktober tot en maart op zondag geopend van 13.00 tot 15.00 uur.

Kijk ook eens voor meer informatie op onze Vrijwilligerspagina.

 

 

Geslaagd Family Open Air

Op 8 juli jl. was “Bij Tante Leen” ook aanwezig op het Family Open Air in het Burgemeester Berkhoutpark. Het was prachtig weer en gezellig druk. Onze kraam had veel bezoekers, om even lekker touw te trekken, 4 op een rij te spelen, discus te werpen of woon even lekker van het glijbaantje te roetsjen.  Het festival was met recht een fantastische manier voor gezinnen om de vakantie te beginnen.

 

Hieronder een foto-impressie. Klik op een foto om deze te vergroten.

Buitenspeeldag 2017

De Buitenspeeldag op 14 juni 2017 is weer een groot succes geweest.

Maar liefst 85 kinderen hebben heerlijk gespeeld op het binnenplein van de bibliotheek met het buitenspeelgoed van Speelotheek Bij Tante Leen. Van allerlei rijdend materiaal, glijbanen, zand en waterbakken en natuurlijk het springkussen werd dankbaar gebruik gemaakt bij een heerlijk zonnetje. Er was natuurlijk wat te drinken en de ijscoman bracht verkoeling met een heerlijk ijsje voor iedereen. Hieronder een foto-impressie van een zeer geslaagde middag. Klik op de foto’s voor een vergroting.

 

 

 

Hoog bezoek Bij Tante Leen

Internationale gasten nemen een kijkje in de Speelotheek.

Een mooie, overzichtelijke ruimte, vol speelgoed van goede kwaliteit. Dat was wat een groep internationale bezoekers vond van de Speelotheek. De bezoekers, afkomstig uit landen als België, Australië, Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, Maleisië, Zuid Korea en Mexico, namen van 11-13 mei deel aan de International Toy Library Conference in Leiden. Onderdeel van het programma was een bezoek aan een aantal speelotheken in de regio, waaronder die van Voorschoten. Adri Brans, vrijwilliger van het eerste uur, gaf een presentatie en daarna was er tijd voor een hapje en drankje tussen het speelgoed.

  

Men was enthousiast over de mooie locatie in de openbare bibliotheek, die uitnodigt tot binnenlopen. Ook van de diversiteit van de collectie, met zo’n 900 stukken speelgoed geschikt voor de leeftijden 0 tot 12 jaar, waren de bezoekers onder de indruk. Waar “Bij Tante Leen” Playmobilsets, Kapla of loopfietsen geleend kunnen worden, bestaat een groot deel van de collectie van bijvoorbeeld Zuid-Afrikaanse speelotheken uit eigengemaakt speelgoed, samengesteld uit afvalmateriaal. Enerzijds vanwege de zeer beperkte budgetten, anderzijds vanwege de ervaring dat het speelgoed vaak niet heelhuids terugkomt. De deelnemer van een Brusselse speelotheek vertelde dat haar organisatie een soort van buurthuisfunctie vervult. Ouders en kinderen komen naar de speelotheek om daar met elkaar te spelen of anderen te ontmoeten, het speelgoed wordt minder vaak mee naar huis genomen. En terwijl “Bij Tante Leen” volledig drijft op de inzet van vrijwilligers, zijner in sommige andere landen betaalde medewerkers betrokken bij de speelotheken.

  

Kortom, er was genoeg te bepraten en er werden ideeën uitgewisseld over alles wat een speelotheek aangaat, van computersysteem tot de manier waarop je ervoor zorgt dat speelgoed met veel onderdelen compleet blijft.

Wilt u op de hoogte blijven van de diverse activiteiten van Speelotheek Bij Tante Leen? Volg ons dan op Facebook of Twitter.

 Winnaar Kleurwedstijd

In december kon je meedoen aan een kleurwedstrijd vanwege de heropening van onze Speelotheek in de nieuwe ruimte. Onlangs is de prijs voor de mooiste tekening uitgereikt aan Isla van den Bremer (4 jaar). Ze heeft niet alleen heel mooi gekleurd, maar ook nog een mooie rand aan de tekening geknipt. Isla heeft hiermee het leuke Frozen Doolhof spel gewonnen. Gefeliciteerd Isla, en veel plezier met het spel!

 

 

Vrijwilligersmarkt goed bezocht

Op zaterdag 10 september 2016 werd de kraam van de speelotheek goed bezocht. Het was dan ook een prachtige dag. De kinderen konden zich laten schminken door onze vrijwilligster Jitske, of lekker met de Reuze Vier op een Rij spelen.

Er hebben zich 2 nieuwe vrijwilligers aangemeld om ons team te komen versterken. Wij zijn daar heel blij mee. Mocht u nu geen tijd hebben gehad om langs te komen bij onze kraam en wilt u toch meer weten over het vrijwilligerswerk bij de speelotheek, kom dan eens langs tijdens onze openingstijden, of kijkt u op deze site in het menu onder Team Vrijwlligers.

20160910_100706 20160910_12260820160910_160904 20160910_120955

 

 Vrijwilligers gezocht

Beste leden van Speelotheek Bij Tante Leen,
De Speelotheek Bij Tante Leen wordt volledig gerund door vrijwilligers die tijdens de openingstijden met veel plezier zorg dragen voor de inname en uitleen van het speelgoed. Afgelopen jaar zijn een aantal vrijwilligers gestopt, waardoor momenteel de bezetting van de speelotheek tijdens openingstijden minimaal is. Daarom zijn wij dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die minimaal 1x in de 2 weken 2,5 uur  beschikbaar zijn om te helpen in de uitleen. We zijn ook op zoek naar iemand die deel wil nemen aan de PR werkgroep.

De werkzaamheden als vrijwilliger zijn het controleren van het speelgoed dat teruggebracht wordt en het uitlenen van speelgoed. De inname en uitleen wordt verwerkt in de computer. We zoeken mensen die geïnteresseerd zijn in speelgoed en het leuk vinden om ouders en kinderen te adviseren bij het kiezen van geschikt speelgoed.

Voordeel voor u als lid is, dat u als vrijwilliger geen contributie betaald en gratis speelgoed kunt lenen.

Heeft u interesse of vragen, dan kunt u contact opnemen via: info@bijtantleen.nl of binnenlopen bij de Speelotheek tijdens openingstijden.

Zonder vrijwilligers kan de Speelotheek niet bestaan, dus we zien jullie reacties graag tegemoet!

Met vriendelijke groeten,

  Jitske Groothausen
  Secretaris Speelotheek bij Tante Leen

Openingstijden Speelotheek Bij Tante Leen:

Dinsdag: 19:00 – 19:45 uur
Woensdag: 14:00-16:00 uur
Vrijdag: 10:00-11:30 uur
Zondag: 13:00 – 15:00 uur (Oktober t/m Maart)

 Nieuw speelgoed in de uitleen

Al het speelgoed dat u bij ons kunt lenen, is te zien op onze website. Zo kunt u thuis alvast uitzoeken wat u wilt gaan lenen. Als u de code noteert, kunnen we u snel van dienst zijn.

Kijk voor een overzicht van ons nieuwe speelgoed op deze webpagina onder

SPEELGOED MENU >> NIEUW IN DE UITLEEN

 

De Speelotheek nu ook op facebook. Like us!

Of volg ons op Twitter

 

 

 


——————————